Nove študije so pokazale, da se je pri kadilcih, ki so štiri tedne trikrat dnevno jemali olje grozdnih pešk, znižalo tveganje za pojavljanje slabega holesterola in bolezni srca in ožilja.
Pri prvih študijah (na treh bolnikih s pankreatitisom oz. vnetjem trebušne slinavke) je olje grozdnih pešk bistveno zmanjšal pogostost in jakost bolečin v trebuhu, potem ko simptomov ni moglo odpraviti nobeno drugo zdravilo.
Laboratorijske študije so pokazale, da olje iz grozdnih pešk preprečuje razvoj raka na dojki, želodcu, debelem črevu, prostati in pljučih ter kožnega raka. Ugotovili so tudi da olje pomaga obnavljati, od kemoterapije, poškodovane celice jeter. Nastanek raka ravno tako zavirajo antioksidanti, ki jih je tu v obilju
Blagodejen učinek ima olje grozdnih pešk tudi na nekatere druge tegobe, kot so bolezni, povezane s cirkulacijo. Služi lahko tudi za uravnavanje krvnega sladkorja ter odpravljanje slabljenja vida zaradi starosti. Izboljševati pomaga tudi nočni vid in fotofobijo oz. občutljivost na svetlobo. Poleg tega pa je učinkovit tudi za blaženje različnih alergij in astme.
Priporočljiva uporaba olja Grozdnih pešk:
Ima visoko vsebnost omega 6 in omega 9 maščobnih kislin, pospešuje tvorbo kologena in s tem povečuje elastičnost kože, znižuje holesterol
POZOR: ne smemo piti ali mazati olja, če smo pod vplivom alkohola ali droge, ker je v tej kombinaciji močno poživilo.
Olje je primerno za pripravo solat, kuhanje, cvrtje, pečenje, pri segrevanju se ne tvorijo prosti radikali, ojača aromo jedi ter se lepo kombinira z zelišči in začimbami
Pospešuje cirkulacijo sistema in pomaga pri obnavljanju kože po uničenju zaradi UV žarkov, učinkuje proti staranju in nastajanju kožnih gub
To olje je zdravo in v svetu poznano iz antičnih časov
Olje iz grozdnih pešk uporabljajo tudi mojstri, ki izdelujejo glasbene inštrumente, kot tehnično olje, uporabljajo ga za zaščito lesa iz katerega ročno izdelujejo violine.
Kožo mehča, glasi in je ne pušča mastne, zmanjšuje strije.
Olje je nestrupeno in hipoalergijsko (ravno zaradi teh dveh lastnosti se pogosto znajde v kozmetičnih preparatih, še posebno za nego poškodovane kože, saj naj bi deloval regenerativno, dober je tudi za nego kože okrog oči.
Ker je olje hitro prebavljivo in ker znižuje holesterol je primerno za dietno prehrano.
ZAUŽIJEMO GA TRIKRAT DNEVNO ČAJNO ŽLIČKO
Updating...
Vaša košarica je prazna.